voetreflexzonetherapie


Elk orgaan of lichaamsdeel wordt weerspiegelt in de voet.

wat is voetreflexzonetherapie?

Duizenden jaren geleden ontdekte men dat alle organen en lichaamsdelen door energiestromen met bepaalde reflexgebieden in de voet op een positieve manier beÔnvloed konden worden. Je kunt de voet zien als een spiegelbeeld van de totale mens. In de voet vind je niet alleen lichamelijke, maar ook geestelijke en emotionele aspecten terug. Levensprocessen die zich hebben vastgezet, worden door voetreflexzonetherapie weer in beweging gebracht. Zenya masseert je voeten met reiki zodat het een gunstige invloed op jou heeft.

hoe werkt voetreflexzonetherapie?

Levensprocessen die zich hebben vastgezet worden door voetreflexzonetherapie weer in beweging gebracht. Als een orgaan of lichaamsdeel niet helemaal goed werkt, weerspiegelt zich dat in de voeten. Dit zijn energiereflecterende punten. De plek in de voet die overeenkomt met een niet goed functionerend orgaan, wordt als pijnlijk ervaren tijdens de behandeling. De pijnlijke plek in de voet ontstaat, doordat de doorstroming wordt geblokkeerd. Hierdoor gaan het bloed en het lymfevocht minder stromen en ontstaan er afvalstoffen. Door de plek te masseren worden de afvalstoffen afgevoerd en verdwijnt de pijn in de voet. Je kunt het zien als een "reinigingskuur". Het bloed dat weer stroomt, geeft je lichaam nieuwe kracht en energie. Naast het afvoeren van afvalstoffen worden er door de voetmassage emoties verwerkt en geestelijke spanningen losgelaten. Voetreflexzonetherapie is goed te combineren met andere therapieŽn. In situaties van spanning, angst of pijn kan het verzachtend en herstellend werken. De voetreflexzonetherapie is een methode die je lichaam aanzet tot zelfgenezing. Bij iedereen kan deze therapie worden toegepast. Dus ook indien je geen klachten hebt, zul je ervaren dat het een weldadige uitwerking heeft. Je voelt weer grond onder je voeten.

met welke klachten kun je bij zenya terecht?

Heb je klachten die je niet in dit rijtje kunt vinden of heb je vragen over je persoonlijke situatie?
Neem contact op via het contactformulier.
Ben je nieuwsgierig waar deze klachten terug te vinden zijn op de voeten, klik dan hier.

Je bewust worden van stressfactoren die van invloed zijn op lichaam en geest.

voetreflexzonetherapie door zenya

Zenya helpt je bewust te worden van je eet- en leefpatroon, of van stressfactoren die van invloed zijn op lichaam en geest. Hierdoor is de kans klein dat klachten zich herhalen. Het is van belang dat je actief betrokken bent bij het herstel van het proces. Het gaat namelijk om een samenwerking. Zenya kan tenslotte nooit een klacht oplossen zonder jouw hulp. Voor voetreflexzonetherapie werkt Zenya met een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek worden bestaande klachten besproken om deze te behandelen. Naast de voetreflexzonemassage, is het mogelijk om persoonlijke gesprekken aan te gaan. Tijdens deze gesprekken krijg je andere inzichten en kom je bewuster in het leven te staan.
Zenya geeft je ruimte om te mogen zijn wie je bent.