Bewustwordingsweekend


Gebondenheid ontstaat als ik het NU besmet met herinneringen en verwachtingen.

Heb jij ook zin om mee te doen met het bewustwordingsweekend?

De bedoeling van dit weekend is dat je de tijd neemt om in alle rust, zonder de afleiding van je dagelijkse beslommeringen, bewust te worden van wie je werkelijk bent.
Het bewustwordingsweekend helpt je om meer in balans te raken, zodat je niet meer zo snel de focus op de buitenwereld richt, maar meer de aandacht naar jezelf hebt.
Dit heeft een enorme doorwerking op je zelfwaardering.
Daarnaast wordt je bewust gemaakt van je zintuiglijke waarnemingen zonder dat je aandacht automatisch naar de springerige bewegingen van het verstand wordt gezogen.

Het programma geeft je inzicht in het functioneren van ons bewustzijn. Er ontstaat helderheid op welke manieren ons denkapparaat zichzelf voortdurend weet aan te zwengelen en zo de dominerende factor in je leven blijft spelen. Zodra je dit gaat doorzien, zal het zijn kracht verliezen.
Wanneer er besef is dat we alsmaar leven vanuit de identificatie met ons verstand, wordt je via de sessies, zelfonderzoek en creatieve meditaties uitgenodigd om tot een herkenning te komen van een bewustzijn dat vrij is van het lawaai van het denken.

De setting van het weekend is om dingen in elkaar te gaan herkennen. Hierdoor ben je een mooie spiegel voor de ander. Door de samenwerking ontstaat er ruimte voor het inzicht dat, wanneer we stoppen met de activiteit van beheersen, strijden en controleren, de dingen uit zichzelf tot oplossing komen. Wat dan overblijft is compassie met de ervaring van dit moment. Er ontstaat een terugkeer naar onze natuurlijke staat, waarin je aandacht vrij is en niet in beslag wordt genomen door onnodig gepieker. Vaak merk je dan pas hoeveel energie verloren is gegaan in het bevechten van dingen.

Dagindeling

De dag begint 's morgens met yoga en/of een meditatie. Na het ontbijt is er een ochtendsessie. Hierin wordt men alert gemaakt door inzichten en kennis over onder andere gedachtenprocessen, ademhaling, stresshantering en aanvaarding. De vragen en dilemma's vormen de brandstof voor zelfonderzoek. In de middag zijn er actieve sessies: ademmeditatie, dansmeditatie, creatieve meditaties, wandelen in de natuur etc. 's Avonds na het diner wordt het programma vervolgd.
Er is ruimte om in te spelen op de behoefte van de groep zoals die zich ontvouwt. Het programma zoals hierboven omschreven is een indicatie. Het loslaten van controle kan hierin een grote uitdaging voor je zijn. Dit bewustwordingsweekend is een mooie kans om zowel intensief aan jezelf te werken, jezelf te herkennen in de ander en niet te vergeten; heerlijk genieten!

Locatie

Het weekend vindt plaats in het Jagershuisje te Vught, midden in de prachtige natuur.

Het Jagershuisje

Verblijf & Kosten

De datum van het volgende bewustwordingsweekend wordt nog bepaald. Mocht je interesse hebben, mail me.
De groep wordt bewust klein gehouden, zodat er ook ruimte is voor persoonlijke aandacht.
Er zijn maximaal 10 plaatsen ter beschikking.

De prijs voor het weekend is € 425. Dit is inclusief verblijf op een ruime 2 persoonskamer en goed verzorgde, vegetarische maaltijden. Aankomst is op vrijdag om 19:30 uur en het vertrek is op zondag. We eindigen na de lunch rond 16:00 uur.

Charlotte-Elisabeth Hoeve

Deelnemen?

Gebruik de onderstaande knop voor het aanmeldingsformulier.


Je kunt ook telefonisch contact opnemen met:

Zenya
Yvonne van Abeelen
telefoon: 06-28616224

Gun jezelf dit bewustwordingsweekend. Je bent van harte welkom!