Gastenboek

Welkom op het gastenboek van Zenya.
Plaats hier je bericht als je iets kwijt wilt.

image

09-08-2021 14:51
Naam: Evi
Lieve Yvonne,

Voordat ik bij jou terecht kwam had ik al verschillende trajecten afgerond bij de psycholoog, maar toch verdween de onrust in mijn lichaam niet en wist ik niet hoe ik met mijn ingewikkelde thuissituatie om moest gaan. Onzekerheid, stress, ongezonde relaties en niet voor mijzelf op durven komen waren hiervan het resultaat en toen jij op mijn pad kwam wist ik dan ook totaal niet wat ik met mezelf aan moest. Ik was pas 22, maar mijn rugzakje was al veel te zwaar gevuld en wat wilde ik toch graag van al dat verdriet af.

Jij hebt mij zo veel handvaten gegeven om mijn emoties eindelijk te gaan voelen en eens voor mezelf te gaan kiezen. Ik ben ontzettend dankbaar voor alle mooie gesprekken die wij hebben gevoerd en alle wijze lessen die ik van jou heb mogen leren. Elke week zat ik weer op jouw bank, de ene week met een lach en de andere week met een traan, maar ik ging altijd met een goed gevoel naar huis. Alsof ik de wereld weer aan kon. Dit positieve gevoel en de kijk op het leven die jij aan mij hebt overgedragen werken door in alles wat ik doe en hebben me prachtige dingen gebracht. Mijn rugzakje heb ik af gedaan en met frisse moed kan ik de toekomst weer naar mij toe laten komen. En mochten er nog uitdagingen op mijn pad komen, dan zal ik altijd terugdenken aan onze gesprekken en de tips die jij mij gegeven hebt.

Bedankt voor alles!

Liefs,
Evi
28-07-2020 10:51
Naam: Cecile
Lieve Yvonne,
Ik wil al heel lang iets in je gastenboek zetten, maar ik vond het zo moeilijk om onder woorden te brengen wat je doet en wat het voor mij gedaan heeft, dat het allemaal wat langer heeft geduurd dan gepland. Het is eigenlijk ook niet in woorden uit te drukken wat je doet. Je doet gewoon en het werkt!

Van kleins af aan vond ik het moeilijk om mij te zijn. Ik deed netjes wat mijn ouders en leraren van mij vroegen en probeerde zo “normaal” mogelijk te zijn, maar dat kwam wel met een hoge prijs voor mezelf. Als je niet jezelf kunt zijn en altijd het beste voor anderen wilt, dan raak je jezelf kwijt. Gedurende de jaren leerde ik mezelf dat ik weer mocht lachen en dat ik mag zijn wie ik ben, maar ik was heel bitter geworden. Van binnen brandde een vuur van boosheid en ik wist niet hoe ik daarvan af kon komen. Het deed pijn en ik schaamde me ervoor. Daarbij kwam het mijn relaties en contacten niet ten goede. Om de pijn te vermijden, ging ik contact uit de weg. Ik maakte zelfs een planning om mijn ouders te bezoeken, want als ze me te vaak zagen, dan ging het mis. Ik was bang dat de vulkaan in mij ooit gigantisch zou ontploffen en dat zou helemaal niet bij mij passen. Ik was geen boos mens en ook nooit geweest. Waarom kon ik die boosheid dan niet kwijtraken?

Mijn collega vertelde mij dat zij heel goed geholpen was bij Zenya. Ik was heel sceptisch, maar heb toch gebeld. Bij Yvonne moest ik mijn boosheid onder ogen zien. Daar was ik niet altijd blij mee! We spraken over alles wat me bezighield en heeft gehouden in mijn leven. Gaandeweg kwam ik tot de conclusie dat ik inderdaad wel weer geleerd had dat ik niet als anderen hoef te zijn, maar dat ik nog lang niet mezelf ben. Wie ben ik dan eigenlijk? En wie wil ik zijn? En wat is dan “niet ik”, of “van anderen” in mij? Onbewust pas je je aan de maatschappij en de mensen aan. Opeens heb je waarden en normen die eigenlijk niet van jou zijn en je hebt het niet eens in de gaten. Het ergste is nog dat dit proces constant doorgaat. Je blijft je aanpassen aan de mensen waar je mee te maken hebt. Als gevoelig meisje was dat voor mij heel normaal en een manier om te overleven.

Nu ben ik een heel ander mens. “Een beetje vreemd”, zouden sommige mensen zeggen. “Dat klopt!” zeg ik dan. Ik hoef me niet meer aan te passen en ik vertrouw op mezelf en mijn eigen kunnen. Het kleine meisje dat zo goed voor de hele wereld om haar heen kon zorgen, zorgt nu eindelijk voor zichzelf. Ze is volwassen geworden en trots op wie ze is en wat ze kan. Maar ze is nog steeds niet egoïstisch! Je hoeft je niet aan mensen aan te passen om naar ze te luisteren of van advies te voorzien. Daarbij durf ik deze mensen ook weer te vertrouwen; als ze mooie dingen zeggen, dan menen ze dat ook.
En ik ben niet boos meer. Ik ontwijk mensen ook (bijna) niet meer. Soms proberen ze nog mijn ik te beïnvloeden, maar ik sta sterk in mijn schoenen. Ik hoef er dan gelukkig niet meer boos om te worden. Ik hoef geen planning meer te maken om mijn ouders te bezoeken (ik mis ze zelfs met regelmaat als het te lang duurt) en ik vind het ook niet meer erg om af en toe alleen te zijn. Dat is zelfs lekker bij tijd en wijlen.

Dankzij Yvonne ben ik mijn pijn en boosheid kwijt. Soms vloeit er nog wel een traantje om wat er geweest is, maar ik ben me er nu heel bewust van dat ik het goed doe en ook goed gedaan heb. En sindsdien gebeuren er mooie dingen. Life is good. “Ik ben blij met het kind in mij.”

Veel liefs,
Cecile
09-07-2019 13:19
Naam: Esther
Lieve Yvonne

Ik ben zo blij en dankbaar dat ik jou heb ontmoet! Na alle dingen die ik heb geprobeerd, heb jij me echt dingen geleerd waar ik echt iets aan heb. Ik vind het zo fijn dat ik alles met jou kan bespreken. Niets vind je gek en je luistert altijd oprecht geïnteresseerd! Elke afspraak met jou voelde als een kadootje! En nu voel ik dat het tijd is om dingen zelf op te lossen. Dat lukt ook steeds beter. En als het soms even niet lekker loopt, is dat ook ok. Het lukt me nu steeds sneller en makkelijker om hier uit te komen. Daar ben ik super blij mee!

Lieve Yvonne, je bent een topper en ik ben je heel dankbaar voor alles wat je voor me hebt gedaan! Ik ga onze afspraken heel erg missen. Hopelijk zien we elkaar nog eens!

Veel liefs,
Esther
24-10-2018 17:00
Naam: Christel Pluk
Lieve Yvonne,

Door de mooie interessante ervaringen van mijn vriendin, heb ik uiteindelijk toch de stoute schoenen aangetrokken en ben op jouw website gaan neuzen, wat gelukkig al meteen heel positief aanvoelde.
Ik slaap (sliep!!) inmiddels al ruim 2,5 jaar verschrikkelijk slecht waardoor ik overdag ontzettend vermoeid was en 's avonds bekaf. Elke nacht werd ik rond de klok van 2 uur wakker en lag dan wakker.... Heb contact met je gezocht en meteen een afspraak gemaakt voor voetreflex! Buiten dat het heerlijk is, kwam er meteen de eerste keer het woordje 'zuivel' naar boven! Tja, dit gebruikte ik elke dag (meer dan dat ik dacht). Een behoorlijke straf voor mij, maar je gaf aan om voorlopig de zuivel te laten staan. Ik ben dit gaan doen (wat niet altijd mee viel) maar warempel... ik werd niet altijd meer rond de klok van 2 wakker. Al vrij vlug dat ik nachten had waarin ik later wakker werd. Ik ben me, door jouw tip, gaan focussen op mijn ademhaling zodra ik wakker werd en ik viel ook vrijwel meteen weer in slaap! HEERLIJK!!! Dat doet een mens goed. Ik ben een aantal keer bij je geweest en het gaat écht prima! Ik word nog wel wakker maar vaak ook pas tegen de ochtend en ik val meteen weer in slaap... waardoor ik overdag ook veel fitter ben!
Dank je wel lieve Yvonne voor jouw hulp. Je bent een fantastisch lief mens waarbij je je meteen op je gemak voelt.
Ik sluit niet uit dat ik niet meer terug kom bij jou... want de voetreflex was ook écht heerlijk ontspannend!
liefs Christel
30-06-2018 21:36
Naam: Lieke
Mijn brein is dusdanig creatief dat ik iedere minuut overruled wordt door verschillende ideeën die voortkomen uit ervaringen en wat ik zie. Een dynamische geest met brede interesses in de mensheid, psychologie en kunst. Dit maakt het voor de buitenwereld alsof ik niet in hun rijtje pas, anders ben en open-minded denk. Het heeft me in diverse situaties gebracht in mijn leven die langzaam aan beetje voor beetje mijn zelfverzekerdheid en daarmee ook zelfrespect afgebroken hebben. Met mijn 32-urige baan en eigen zaak is het soms moeilijk om tijd aan jezelf te schenken, het zat vastgeroest in mij dat het zo hoort om jezelf aan de kant te zetten voor het belang van anderen. In de harde realiteit van tegenwoordig en waar je met één druk op de knop al je truitje of je pizza besteld verwacht de klant steeds meer van je. Het enige wat je dan van je zelf mag verwachten is dat je sterk in je schoenen blijft staan.

Last van overdenken, niet twee of drie keer maar wel vijftien of twintig keer. Doemscenario’s wanneer ik ergens naartoe moest. Gedachtes die me enorm passief maakte en me uitputte. Ik had er zo’n last van dat ik me vorige zomer realiseerde dat ik hier wat mee moest gaan doen, de beren op de weg weerhielden me ervan mijn pad te volgen. Naar aanleiding van een flyer die ik ontving van Twan van den Heuvel (Hillfit) voor een Mindemptiness Training bleef het in mijn hoofd opspelen om wat te gaan ondernemen. Ik las veel over hoog gevoelig en stressgevoeligheid maar kon de handvaten niet creëren. Bovenaan de flyer stonden de contactgegevens van diegene die de trainingen zou gaan geven. Ik wist dat er meer werk aan de winkel was en wilde ook dusdanig in mezelf investeren.
Het eerste contact met Yvonne voelde direct vertrouwd. Dinsdag 12 september stond ik voor het eerst aan haar deur in het mooie pittoreske Liempde. Een tikkeltje zenuwachtig heb ik mezelf over moeten halen om te blijven staan.. Ja ik vond het eng. De deur werd geopend en twee blauw stralende oogjes begroette me. Een kleine dame met blond weelderige krulletjes vroeg me om binnen te komen. Het kennismakingsgesprek vlotte boven verwachting en de klik was er en ik wist dat ik dit wilde gaan voortzetten en dat Yvonne de juiste persoon was die me kon helpen.

Ik kwam bij Yvonne omdat ik last had van andere en ik ging naar buiten in mei met een verbetering van mijzelf. De psychologische ideologie van tegenwoordig verteld ons om de negatieve aspecten uit je leven te verbannen waardoor onnodig verbanden worden verbroken. Het traject waar ik in gestapt ben heeft mij zo enorm veel over mezelf geleerd dat het niet meer nodig is om situaties uit de weg te gaan maar ze met beide handen aan te pakken. De handvaten die ik aangereikt heb gekregen ben ik eeuwig dankbaar voor. Door thuis er veel tijd in te investeren in de (voor mij) rustige winter is het proces enorm snel gegaan. Ik wilde dit en ik wou dat niet meer. Het mooiste cadeau wat ik mezelf ooit gegeven heb is de zelfliefde die ik in mijn armen heb gesloten en niet meer los wil laten. Ik blijf een mens, een liefhebbend mens net als wij allemaal zijn. Natuurlijk zijn er nog steeds zwakke punten en momenten waarop ik mezelf eventjes niet ken, voorheen bleef ik hangen maar nu weet en herken ik wat me te doen staat en ga ik met een ervaring rijker verder. Yvonne heeft voor mij een 360 graden verschil gemaakt in mijn leven en misschien nog veel en veel bijzonderder ook in dat van mijn familie en vrienden.

Yvonne met alle liefde die ik op dit moment kan missen, ik wil je enorm bedanken voor je talenten, voor je tijd en je aandacht.

Heel veel liefs van mij,
Lieke
14-06-2017 21:24
Naam: Brigitte
Hoi Yvonne, ons groepje van mind-emptiness in Vught is voor mij heel bijzonder geweest. Jouw begeleiding, het laten proeven en voelen geeft mij nog meer vrijheid en vertrouwen in de stappen die ik neem. Je bodyscans blijven een vaste baken. De ervaring waarin je ons meeneemt, sterkt. Wat hebben we gelachen en mooi geluisterd naar elkaar. Bedankt!! Vrijheid en jezelf zijn, heerlijk! Brigitte
16-03-2017 20:01
Naam: Jolan
Lieve Yvonne,
Het eerste telefoontje, daarna de intake, het was meteen goed, het voelde zó vertrouwd en zó begrepen!!
Na verschillende, heftige gebeurtenissen raakte ik steeds meer de weg kwijt. Na de reguliere hulptroepen waar ik niet voldoende steun/hulp bij vond kwam Zenya op mijn padje!
Geweldig hoe ongedwongen en fijn dit is geweest!! Het leren omgaan met gevoelens en die eindeloze gedachtenstroom...Ik voel me echt een stuk beter, heb goede handvaten en ben zeker op weg naar nog meer 'zijn', rust en leven in het NU!
Yvonne, super bedankt, wat ben jij een mooi mens!!
Liefs Jolanda
16-03-2015 01:00
Naam: Luci
Lieve Yvonne,

Wat een verrijking en bevrijding om te mogen en kunnen voelen wat al zolang diep van binnen verstopt zat in mijn lijf! Na verschillende therapieën, psychologen en opnames kwam jij op mijn pad, voor mij voelde dit gelijk goed en vertrouwd! Door onze sessies ben ik gaan vertrouwen op en in mezelf!

Al vanaf mijn kind zijn heb ik nooit mogen en kunnen zijn wie ik was, altijd werd mijn gevoel genegeerd. Ik ging erg twijfelen aan mezelf was heel onzeker en dat heeft veel invloed gehad op mijn leven en keuzes die ik gemaakt heb. Ondanks verschillende heftige gebeurtenissen ben ik nooit de hoop verloren, heeft het mij zelfs kracht gegeven, maar de enige manier om mezelf te beschermen, te overleven, was wegkruipen in mijn cocon en onbereikbaar zijn voor iedereen! Niemand kwam aan mijn gevoel of zag mijn emoties!

Toen ik las over HSP, viel bij mij alles op zijn plek. Inmiddels was ik zo verkrampt, pijn in mijn hele lichaam. Ik was gevoelig voor zoveel dingen van buitenaf! Door onze sessies Yvonne heb ervaren hoe het is om te mogen en kunnen voelen! Weet ik nu dat ik mag zijn wie ik werkelijk ben en dat ik er wel toe doe, mezelf niet weg hoef te cijferen of klein te maken of zelfs te verstoppen! IK MAG ER ZIJN!!!

En het 'Bewustwordings-weekend' in november was voor mij zo'n geweldige ervaring! Zonder verwachtingen en met een open mind ging ik dit weekend in! Hoe fijn het was om mensen te ontmoeten die op hun eigen manier allemaal mooi en bijzonder waren! Hier heb ik mogen ervaren hoe het is om te voelen, je emoties te uiten en samen te delen, dat je er 'gewoon' mag zijn zoals je bent! Dit gevoel werd versterkt door de schitterende omgeving waar je één kon zijn met de natuur! Een weekend om nooit meer te vergeten ♡♡

Bedankt Yvonne!

Veel Liefs ♡♡,
Luci
11-02-2015 22:50
Naam: Maureen
Hoi Yvonne,

Ruim een jaar geleden kwam ik bij jou, zo zonder zelfvertrouwen en dacht dat altijd alles mijn schuld was. Relaties met ouders, vrienden, werkgevers liepen vaak uit tot een escalatie. Wist niet waar dat aan lag, maar het liep altijd wel als een rode draad door mijn leven. Het niet voor mijzelf opkomen, was altijd erg moeilijk voor mij. Ik lag vaak te piekeren en had veel dialogen in mijn hoofd, die oneindig waren. Ik werd er dood ongelukkig van!! Totdat ik hulp ging zoeken voor mijn hoogsensitieve zoontje. Het bleek zo te zijn dat hij mij zo genadeloos aanvoeld, dat mijn rugzak, voor hem heel erg voelbaar is. Na jaren van therapie en slechte prestaties op school, is het tij gekeerd!!
Het is ongekent, doordat het nu zo goed met mij gaat, met hem ook alles is veranderd. Hij is rustiger geworden, zijn prestaties op school zijn waanzinnig. Jeetje wat ben ik blij, en mijn gezin met mij. Wat heb ik een verandering doorgemaakt. Ik ben blij met mezelf, ik neem geen blad meer voor mijn mond, maar ik ben voor mezelf opgestaan. Waar ik super trots op ben!!
Beste Yvonne, super bedankt voor al je mooie inzichten, ik neem dit mee voor de rest van mijn leven!!

Groetjes, Maureen
20-02-2014 23:48
Naam: Marcel
Jarenlang werd ik gekweld door depressieve periodes. Met al mijn denkkracht probeerde ik verbeteringen te vinden, maar ik raakte hoe langer hoe meer stuurloos, keuzeloos en verstrikt in paradoxen. Toen de nood heel hoog was opgelopen, herkende iemand bij mij HSP. Zelf kom je daar niet op.
Dit was voor mij een nuttig zoekwoord, en zodoende kwam ik bij Yvonne uit. Heel simpel, eigenlijk.
Ik dacht dat het belangrijk was dat ik de regie hield, dus ik begon met allerlei plannen, verwachtingen en voornemens. Yvonne had het juist over overgave en loslaten.
Een jaar verder is er bevrijding opgetreden, verlossing bijna. Verkramping is er ook nog wel bij tijd en wijle, maar telkens maar tijdelijk. Nooit gedacht dat het leven zo licht kon zijn!
Het HSP weekend gaf mij een belangrijke zet (duw) in de goede richting, dus ook daar ben ik erg dankbaar voor.
Doordat ik nu beter doorheb waar ik mijn denkkracht wèl voor moet inzetten, zit ik af en toe in de turbostand op mijn werk. Wat een genot. Een gevoelige denker, dat is eigenlijk helemaal niet zo raar.
Yvonne, bedankt en veel voldoening met je eigen werk toegewenst.